Vulcan Riders Sweden är en vänskapligt inriktad intresseförening för ägare och brukare av Kawasakis Vulcan-motorcyklar.
Öppenhet, gemenskap, kamratskap och tolerans är ledord som ska genomsyra våra arrangemang och möten med varandra.
Den positiva anda som VRS är känt för nås genom ömsesidig respekt mellan medlemmar såväl som andra och genom att ha ett positivt öppet sinne.

Vulcan Aid

Vulcan Aid

Vulcan Riders Sweden i media

Tidnings-, Radio-, Video- och
TV-klipp från 2004 och framåt!

 

Hej alla glada Vulcaner, hoppas allt är bra.

Tillhör du en av dom som undrar över att Yamaha Custom Club:s logga syns allt mer tillsammans med VRS-loggan, inte minst här på hemsidan och att olika arrangemang sker tillsammans med YCC? Du är nog inte ensam men här kommer en liten förklaring till varför allt detta händer just nu.

Runt om i våra distrikt så har det varit samarbete med YCC på lokal nivå och det har fungerat väldigt bra. Vi har ju samma gemensamma intresse, vi kör samma typ av hojar, vi andas samma luft när vi är ute och kör, det är bara att vi åker olika märken. YCC har ungefär som VRS ett sviktande deltagande på träffar och körningar så varför inte samarbeta med varandra där vi kan och där det känns vettigt.

Vad menar vi då med det? Jo, ett exempel är då vi förra året körde en gemensam camp på Hojrock i Västervik med riktigt bra samarbete. Det var så bra att vi direkt bestämde oss för att göra likadant i år.

Ett annat exempel är att vi kommer att ha gemensam mässfest nu under mässhelgen i Göteborg och det är väldigt stor uppslutning till den, det skall bli jättekul att få träffa alla nya ansikten där.

När vi inom VRS åkte på funktionärsträffen med Vikingline nu i höstas så tyckte hela funktionärsgruppen att vi skulle utvidga samarbetet med att också köra gemensam riksträff för att öka deltagandet på just den. Riksträff 2020 kommer VRS att organisera själva men YCC kommer att bli inbjudna att deltaga på vår träff på Tångahed. De har redan bokat sin riksträff för detta året så det är för sent för dem att ändra.

2021 års riksträff planeras för fullt och där kommer vi att vara på Romme Alpins anläggning utanför Borlänge och detta kommer att gå av stapeln under sista helgen i Augusti. Detta sker då i YCC:s regi men med hjälp av VRS. 2022 kommer VRS att ordna riksträffen med hjälp av YCC och så vidare.

Vi ser med öppet sinne fram emot ett bra samarbete med våra vänner i YCC.

Ha det bra, vi ses.

Hälsningar,

Micke Moberg (Prez) och hela Styrelsen

Viktigt om Din mc-försäkring

Vårt avtal med Bilsport & MC är värt att ta del av!

  • Kolla när din nuvarande försäkring löper ut, om Du inte redan har Bilsport & MC-försäkring.
  • Om Du redan har en Bilsport & MC-försäkring med SMC-rabatt, vill vi att Du även meddelar dem Ditt medlemskap i VRS!
    Ju fler som är registrerade hos dem desto större möjligheter har vi att få bra villkor.

VRS "scrap-book"

Som internetklubb är det lätt att vi missar att spara alla artiklar om klubben som publiceras i landets tidningar.

För att samla vår historia har vi två stora svarta "scrap-books" som vi fyller med mycket olika material.
Men vi behöver din hjälp!

Ta fram din "lilla låda" med sparade artiklar, foton med mera
– kopiera dem och sänd dem till:
Ina Roth, Kolonigatan 27, 262 53 Ängelholm
– eller skicka digital kopia via e-post!

Hälsningar från arkivarien Ina #1317

Vulcan - Var kommer namnet från?

Varför Kawasaki har valt att kalla våra hojar för Vulcan har tidigare inte gått att få reda på. Enligt en artikel tidskriften "Clutch & Chrome Motorcycle Magazine" har Kawasaki emellertid gläntat lite på sina stängda arkivvalv. Läs hela artikeln - Kawasaki History - V Is For Vulcan And V-Twin.

Men namnet har ju en intressant koppling till en av gudarna i antikens romerska rike – Vulcanus – eldens och smideskonstens gud.

Han var son till Jupiter och Juno. Vulcanus hade också rollen som skyddsgud. Vulcanus var gift med gudinnan Venus. Han hade i Rom en urgammal helgedom, det så kallade "Volcanal", på sluttningen av den kapitolinska kullen, och till hans ära firades festen "Volcanalia" den 23 augusti, med circensiska spel under kejsartiden.

Han motsvaras av smidesguden Hefaistos i den grekiska mytologin.

Läs mer om Vulcanus på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia
Läs mer om Hefaistos på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia

Avtals- och Sammarbetspartners