Månadsarkiv

2020

Huvudnyhet
Anders Nordh
343

VRS behöver din hjälp som Informationsansvarig ...

  Hej,   Vår informationsansvarige inom föreningen, Anders Nordh, har sålt sin motorcykel och lämnar därmed föreningen efter ett fantastiskt jobb som bland annat infoansvarig. Vi behöver nu någon ... read more..

Huvudnyhet
Anders Nordh
170

Dagordning och årsberättelse inför årsmötet 2020

Hej. Här kommer dagordning och årsberättelse inför årsmötet 2020-07-25. Ni som vill ha dessa i pappersform får skriva ut dem och ta med till mötet för vi vill ju alla tänka på miljön och inte slänga... read more..

Nyheter
Anders Nordh
300

Ny DA i Region Syd

Hej, hoppas allt är bra. Jag vill gärna passa på att hälsa vår nya DA välkommen, Göran Zander från Bjuv kommer nu att hjälpa oss i nordvästra Skåne. Mer info om Göran hittar du här. Ha det bra, v read more..

Huvudnyhet
Anders Nordh
318

Nyheter från AEC Presidents Meeting 2020

Hej alla Vulcaner. På midsommardagen så satt vi i 3,5h i VRA:s första virtuella meeting på grund av denna Covid-19. Vi diskuterade som vanligt en massa som sker och skall ske inom VRA. Bland annat:... read more..

Nyheter
Anders Nordh
106

NY DA i Region Skaraborg

Hej,  Då vill jag hälsa vår nya DA i Skaraborg välkommen, Tord Eriksson från Slutarp strax utanför Falköping. Hälsningar, Ulf, RA Skaraborg... read more..

Nyheter
Anders Nordh
887

[INSTÄLLD] Brudfjällsträffen, 28-30 aug.

Brudfjällsträffen 2020 är tyvärr inställd till följd av Covid-19 ... De som redan betalt in anmälningsavgift kommer att få denna återbetald.   Brudfjällsträffen 2020 är tyvärr inställd till följd... read more..

Nyheter
Anders Nordh
637

[INSTÄLLD] Ölandstoken 2020 ... :-(

Ölandstoken 2020 är inställd till följd av Covid-19 ... Ölandstoken 2020 är inställd till följd av Covid-19 ...   Välkomna till en ny spännande Ölandstok 2020 Boendet blir denna gång på Möllstor... read more..

Huvudnyhet
Anders Nordh
188

Motioner till årsmötet, senast den 25/6 ...

Hej, Du missar inte att motioner till årsmötet skall vara styrelsen tillhanda senast den 25/6 för att kunna behandlas? Skickar du via mejl? Använd då till mig då vi har problem med vår Vulcanmejl. read more..

Huvudnyhet
Anders Nordh
655

Kallelse till VRS årsmöte, 2020

Så var det dags att bjuda in alla VRS medlemmar till att delta i det viktigaste mötet vi har på året, VRS årsmöte. Mötet kommer hållas lördagen den 25/7 2020 kl.12.00 i Hillerstorps Skola.   Adre read more..

Huvudnyhet
Anders Nordh
264

Ny RA i Region Syd

Hej på er, alla glada Vulcaner. Jag tänkte bara, med några ord, tacka för mig som RA i Region Syd och med varm hand lämna över rollen till Rolf Hellfalk som tidigare varit DA i regionen. Det har var... read more..

Nyheter
Anders Nordh
564

[INSTÄLLD] Neurokortegen 2020, den 4/7

NEURO-KORTEGEN UPPSKJUTEN TILL SOMMAREN 2021 PGA. RÅDANDE SITUATION ... Hej,  Vill du vara med och köra en riktigt stor mc-kortege och samtidigt stötta Svenska Neuroförbundet? Såklart du vill, därf... read more..

Huvudnyhet
Anders Nordh
596

VRS Riksträff 2020 inställd ... :-(

  Hej, Som du kanske anar har verkligheten hunnit ifatt även VRS Riksträff och det är med tungt hjärta jag tvingas meddela att Riksträffen 2020 är inställd till följd av de omständigheter vi befinne... read more..

Huvudnyhet
Anders Nordh
813

Nu behöver VRS din hjälp!!

Hej, hoppas allt är bra med dig. Som du troligen vet, en förening är beroende av en del gemensamma funktioner och vi bygger föreningen med hjälp av alla medlemmar, det är vi som är VRS. För att hå read more..

Nyheter
Anders Nordh
448

[Uppdaterad 2020-04-24] Sista allvädersjackorna, missa inte ...

  Efter 12 år är dessvärre slut med våra Allvädersjackor. Förut var det ju tillräckligt med att skydden i jackorna var CE-godkända men så är det inte längre. Nu måste hela jackan vara godkänd vik read more..

Huvudnyhet
Anders Nordh
169

Internationella 2020 i Tjeckien är inställd!

Hej alla Vulcaner. Jag har det tråkiga beskedet att ge er, Internationella träffen i Tjeckien är tyvärr inställd. Det kommer inte att gå att genomföra den på grund av Covid-19. Ni som har betalt tr... read more..

Nyheter
Anders Nordh
116

Familjedag i Ängelholm 19/4 inställd ... :-(

Hej på dig, Det är oerhört tråkigt att behöva ställa in träffar och andra event men såhär i Corona-tider är det inget annat vi kan göra. Familjedagen i Ängelholm får vi skjuta på framtiden ... Häls... read more..

Huvudnyhet
Anders Nordh
604

Att tänka på i Corona-tider

Hej alla åksugna Vulcaner. I dessa Coronatider så får vi tänka till en extra gång när vi träffar folk och är ute på körning. Var och en har ett egenansvar och det hoppas jag att ni följer, både för ... read more..

Nyheter
Anders Nordh
180

[INSTÄLLD] Gävle-Dala håller uppstartsträff ...

INSTÄLLD! På grund av rådande omständigheter med Corona-virus känner vi oss tyvärr tvingade att ställa in denna uppstartsträff. Vi återkommer då det lugnat ner sig lite. Hälsningar, Micke, RA Gävl... read more..

Nyheter
Anders Nordh
163

Ny DA i Region Göteborg

Hej på er, I Region Göteborg har vi en ny DA inför säsongen, vi hälsar Roger Persson välkommen! Hälsningar, Ulrich, RA Göteborg... read more..

Nyheter
Anders Nordh
373

Ny DA i Region Syd

Hej, Jag vill bara hälsa Kim Caspersen välkommen som ny DA i Region Syd, skall bli kul att se vad han kan hitta på här nere. Välkommen i funkisgänget! Du hittar oss alla på Region Syds sida. Hälsn... read more..

Huvudnyhet
Anders Nordh
466

Riksträffen, bokningen ...

... öppnar nu på lördag den 14/3, missa inte att ligga i startgroparna när bokningen blir tillgänglig kl. 10.00 ... ;-) Ha det bra, Anders, info-ansv. read more..

Huvudnyhet
Anders Nordh
416

Ulfs begravning, den 21/2

Hej, För alla som inte var med när vår Vicepresidet och vän, Ulf Thurgren, begravdes så kommer här ett par bilder. Vi saknar dig Uffa ...  ... read more..

Nyheter
Anders Nordh
319

[INSTÄLLD] Region Syd, Vårmiddag den 1/5

Detta event är inställt till följd av Coronaviruset och risk för spridning ... Detta event är inställt till följd av Coronaviruset och risk för spridning ... Hej på er, då var det dags för Region ... read more..

Huvudnyhet
Anders Nordh
629

In memoriam ... (uppdaterad 2020-02-05)

Det är med sorg i hjärtat som vi får meddela att vår vän och vicepresident Ulf "Uffe" Thurgren har lämnat oss idag. Våra tankar går till Uffes närmaste och vi är många som sörjer och saknaden är stor... read more..

Nyheter
Anders Nordh
873

LoosTräffen 2020, 31/7-2/8

Välkomna till Loos-träffen den 31/7-2/8, fredag till söndag. Vi samlas på Loos Hembydsgård redan på fredag eftermiddag, vi finns på plats från ca 14.00 för att ta emot dig. Träffavgiften är 350:- read more..

Nyheter
Anders Nordh
203

DA-förändring i region Småland

Hej, vi vill gärna tacka Stefan Molin för all hjälp som DA genom åren när han nu väljer att lämna sitt uppdrag inom regionen. Framförallt med körningar, men också för arbetet i samband med Hindseträ read more..

Huvudnyhet
Anders Nordh
1135

VRS och YCC, samarbete över alla gränser :-)

  Hej alla glada Vulcaner, hoppas allt är bra. Tillhör du en av dom som undrar över att Yamaha Custom Club:s logga syns allt mer tillsammans med VRS-loggan, inte minst här på hemsidan och att olik read more..

Nyheter
Anders Nordh
226

Ny RA i Region Småland

Hej, Från och med nu har Region Småland en RA igen! :-) Vi välkomnar den tidigare DA:n i regionen, Dennis Kristensen, till den nya posten. Välkommen! Hälsningar, Ulf och Gunilla, Styrelsen read more..

Nyheter
Anders Nordh
1236

Välkommen till Varbergsträffen den 22-24/5

Hej, välkommen till VRS äldsta träff, Varbergsträffen, som i år hålls den 22-24/5. Vi träffas som vanligt på Apelvikens stugby, Surbrunnsvägen Varberg från fredagen 22/5 kl. 15.00 tom. söndag 24/5 read more..

Nyheter
Anders Nordh
702

[INSTÄLLD] Raukträffen 2020 ...

Uppdatering 2020-01-14 Träffen är tyvärr inställd ... :-(   Så var det dags att boka den populära Rauk-träffen! Nytt för i år är att vi äntligen lyckats hitta en lovande plats på södra Gotland, read more..

Resultat 1 - 30 av 33

Viktigt om Din mc-försäkring

Vårt avtal med Bilsport & MC är värt att ta del av!

  • Kolla när din nuvarande försäkring löper ut, om Du inte redan har Bilsport & MC-försäkring.
  • Om Du redan har en Bilsport & MC-försäkring med SMC-rabatt, vill vi att Du även meddelar dem Ditt medlemskap i VRS!
    Ju fler som är registrerade hos dem desto större möjligheter har vi att få bra villkor.

VRS "scrap-book"

Som internetklubb är det lätt att vi missar att spara alla artiklar om klubben som publiceras i landets tidningar.

För att samla vår historia har vi två stora svarta "scrap-books" som vi fyller med mycket olika material.
Men vi behöver din hjälp!

Ta fram din "lilla låda" med sparade artiklar, foton med mera
– kopiera dem och sänd dem till:
Ina Roth, Kolonigatan 27, 262 53 Ängelholm
– eller skicka digital kopia via e-post!

Hälsningar från arkivarien Ina #1317

Vulcan - Var kommer namnet från?

Varför Kawasaki har valt att kalla våra hojar för Vulcan har tidigare inte gått att få reda på. Enligt en artikel tidskriften "Clutch & Chrome Motorcycle Magazine" har Kawasaki emellertid gläntat lite på sina stängda arkivvalv. Läs hela artikeln - Kawasaki History - V Is For Vulcan And V-Twin.

Men namnet har ju en intressant koppling till en av gudarna i antikens romerska rike – Vulcanus – eldens och smideskonstens gud.

Han var son till Jupiter och Juno. Vulcanus hade också rollen som skyddsgud. Vulcanus var gift med gudinnan Venus. Han hade i Rom en urgammal helgedom, det så kallade "Volcanal", på sluttningen av den kapitolinska kullen, och till hans ära firades festen "Volcanalia" den 23 augusti, med circensiska spel under kejsartiden.

Han motsvaras av smidesguden Hefaistos i den grekiska mytologin.

Läs mer om Vulcanus på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia
Läs mer om Hefaistos på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia

Avtals- och Sammarbetspartners