Månadsarkiv

2020

Huvudnyhet
Rolf Hellfalk
587

Året som inte blev

VRS har som ni vet haft det tufft under året med alla inställda träffar och det är första gången som Riksträffen tvingats ställa in, därför har styrelsen valt att ta fram en t-shirt som speglar vår read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
383

Bowling Syd 7/11

Vad sägs om en bowlingkväll på Eslövs Bowling, lördagen den 7/11? Vi träffas klockan 17:00 så vi hinner prova ut skor och snacka med alla kompisar, hinna med att fylla på vätska och prata mer med k read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
275

In memoriam...

Det är med sorg i hjärtat som vi får meddela att vår vän Jonas Pilkrona förolyckats i en olycka. Våra tankar går till Jonas familj och vänner. /Michael Moberg President och alla dina vänner inom VRS read more..

Huvudnyhet
Rolf Hellfalk
395

Flying Eagle säljer ut Vulcan allvädersjacka

Hej! Hoppas att allt är bra med er. Vi tänkt bara meddela er att vi tänkt sälja ut alla våra Vulcan-jackor nu. Nu kostar jackorna endast 700:- Ordinarie pris är 1700:- Här är länken till jackorna dä read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
109

Ny DA i Region Syd

Hej, hoppas allt är bra. Jag vill gärna hälsa vår nya DA Syd välkommen, Daniel Knast som kommer att hjälpa oss på Österlen och östra delen av Skåne. Mer info om Daniel hittar du här. Ha det bra, read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
103

Ny DA i Region Syd

Hej, hoppas allt är bra. Jag vill gärna passa på att hälsa vår nya DA välkommen, Kenneth Borg från Lund kommer nu att hjälpa oss i sydvästra Skåne. Mer info om Kenneth hittar du här. Ha det bra, read more..

Huvudnyhet
Rolf Hellfalk
121

Ny Vicepresident

Hej, då har vår nya Vicepresident valts, vi hälsar Bo "Bosse" Johansson välkommen tillbaka i funkisgänget och hoppas att han skall trivas i sin nya roll. Välkommen!   Hälsningar, Rolf info-ansvar read more..

Huvudnyhet
Rolf Hellfalk
168

Ny infoansvarig för VRS

Hej! Jag axlar nu uppgiften som infoansvarig. Mvh Rolf Hellfalk VRS RA Syd read more..

Huvudnyhet
Anders Nordh
376

VRS behöver din hjälp som Informationsansvarig ...

  Hej,   Vår informationsansvarige inom föreningen, Anders Nordh, har sålt sin motorcykel och lämnar därmed föreningen efter ett fantastiskt jobb som bland annat infoansvarig. Vi behöver nu någon ... read more..

Nyheter
Anders Nordh
714

Ängaträffen 2.0 i Region Syd, 11-13/9

  Ängaträffen 2:0 Skåne, 11-13 september. Hej på er alla glada Vulcaner. Visst har vi saknat alla underbara träffar som vi normalt matas med under ett normalt år, eller hur? Men vi tänkte att v read more..

Huvudnyhet
Anders Nordh
195

Dagordning och årsberättelse inför årsmötet 2020

Hej. Här kommer dagordning och årsberättelse inför årsmötet 2020-07-25. Ni som vill ha dessa i pappersform får skriva ut dem och ta med till mötet för vi vill ju alla tänka på miljön och inte slänga... read more..

Nyheter
Anders Nordh
325

Ny DA i Region Syd

Hej, hoppas allt är bra. Jag vill gärna passa på att hälsa vår nya DA välkommen, Göran Zander från Bjuv kommer nu att hjälpa oss i nordvästra Skåne. Mer info om Göran hittar du här. Ha det bra, v read more..

Huvudnyhet
Anders Nordh
343

Nyheter från AEC Presidents Meeting 2020

Hej alla Vulcaner. På midsommardagen så satt vi i 3,5h i VRA:s första virtuella meeting på grund av denna Covid-19. Vi diskuterade som vanligt en massa som sker och skall ske inom VRA. Bland annat:... read more..

Nyheter
Anders Nordh
126

NY DA i Region Skaraborg

Hej,  Då vill jag hälsa vår nya DA i Skaraborg välkommen, Tord Eriksson från Slutarp strax utanför Falköping. Hälsningar, Ulf, RA Skaraborg... read more..

Nyheter
Anders Nordh
928

[INSTÄLLD] Brudfjällsträffen, 28-30 aug.

Brudfjällsträffen 2020 är tyvärr inställd till följd av Covid-19 ... De som redan betalt in anmälningsavgift kommer att få denna återbetald.   Brudfjällsträffen 2020 är tyvärr inställd till följd... read more..

Nyheter
Anders Nordh
666

[INSTÄLLD] Ölandstoken 2020 ... :-(

Ölandstoken 2020 är inställd till följd av Covid-19 ... Ölandstoken 2020 är inställd till följd av Covid-19 ...   Välkomna till en ny spännande Ölandstok 2020 Boendet blir denna gång på Möllstor... read more..

Huvudnyhet
Anders Nordh
210

Motioner till årsmötet, senast den 25/6 ...

Hej, Du missar inte att motioner till årsmötet skall vara styrelsen tillhanda senast den 25/6 för att kunna behandlas? Skickar du via mejl? Använd då till mig då vi har problem med vår Vulcanmejl. read more..

Huvudnyhet
Anders Nordh
683

Kallelse till VRS årsmöte, 2020

Så var det dags att bjuda in alla VRS medlemmar till att delta i det viktigaste mötet vi har på året, VRS årsmöte. Mötet kommer hållas lördagen den 25/7 2020 kl.12.00 i Hillerstorps Skola.   Adre read more..

Huvudnyhet
Anders Nordh
290

Ny RA i Region Syd

Hej på er, alla glada Vulcaner. Jag tänkte bara, med några ord, tacka för mig som RA i Region Syd och med varm hand lämna över rollen till Rolf Hellfalk som tidigare varit DA i regionen. Det har var... read more..

Nyheter
Anders Nordh
607

[INSTÄLLD] Neurokortegen 2020, den 4/7

NEURO-KORTEGEN UPPSKJUTEN TILL SOMMAREN 2021 PGA. RÅDANDE SITUATION ... Hej,  Vill du vara med och köra en riktigt stor mc-kortege och samtidigt stötta Svenska Neuroförbundet? Såklart du vill, därf... read more..

Nyheter
Anders Nordh
946

Hindseträffa 2020, 4-6 september

Hej, hoppas du har det bra! I dessa tider behöver vi alla något att se fram emot, så varför inte anmäla dig till årets Hindseträffa? Vi kommer såklart att följa de rekommendationer som för tillfäl read more..

Huvudnyhet
Anders Nordh
628

VRS Riksträff 2020 inställd ... :-(

  Hej, Som du kanske anar har verkligheten hunnit ifatt även VRS Riksträff och det är med tungt hjärta jag tvingas meddela att Riksträffen 2020 är inställd till följd av de omständigheter vi befinne... read more..

Huvudnyhet
Anders Nordh
843

Nu behöver VRS din hjälp!!

Hej, hoppas allt är bra med dig. Som du troligen vet, en förening är beroende av en del gemensamma funktioner och vi bygger föreningen med hjälp av alla medlemmar, det är vi som är VRS. För att hå read more..

Nyheter
Anders Nordh
481

[Uppdaterad 2020-04-24] Sista allvädersjackorna, missa inte ...

  Efter 12 år är dessvärre slut med våra Allvädersjackor. Förut var det ju tillräckligt med att skydden i jackorna var CE-godkända men så är det inte längre. Nu måste hela jackan vara godkänd vik read more..

Huvudnyhet
Anders Nordh
189

Internationella 2020 i Tjeckien är inställd!

Hej alla Vulcaner. Jag har det tråkiga beskedet att ge er, Internationella träffen i Tjeckien är tyvärr inställd. Det kommer inte att gå att genomföra den på grund av Covid-19. Ni som har betalt tr... read more..

Nyheter
Anders Nordh
631

Sensommarträffen, Barnens Ö, 12-13/9 2020

  INSTÄLLD!!!   Välkommen på till Sensommarträffen 2020 som även i år arrangeras på Barnens Ö i Roslagen av Vulcan Riders Sweden region Stockholm/Mälardalen. Träffen äger rum den 12-13 september read more..

Nyheter
Anders Nordh
134

Familjedag i Ängelholm 19/4 inställd ... :-(

Hej på dig, Det är oerhört tråkigt att behöva ställa in träffar och andra event men såhär i Corona-tider är det inget annat vi kan göra. Familjedagen i Ängelholm får vi skjuta på framtiden ... Häls... read more..

Huvudnyhet
Anders Nordh
621

Att tänka på i Corona-tider

Hej alla åksugna Vulcaner. I dessa Coronatider så får vi tänka till en extra gång när vi träffar folk och är ute på körning. Var och en har ett egenansvar och det hoppas jag att ni följer, både för ... read more..

Nyheter
Anders Nordh
210

[INSTÄLLD] Gävle-Dala håller uppstartsträff ...

INSTÄLLD! På grund av rådande omständigheter med Corona-virus känner vi oss tyvärr tvingade att ställa in denna uppstartsträff. Vi återkommer då det lugnat ner sig lite. Hälsningar, Micke, RA Gävl... read more..

Nyheter
Anders Nordh
186

Ny DA i Region Göteborg

Hej på er, I Region Göteborg har vi en ny DA inför säsongen, vi hälsar Roger Persson välkommen! Hälsningar, Ulrich, RA Göteborg... read more..

Resultat 1 - 30 av 44

Viktigt om Din mc-försäkring

Vårt avtal med Bilsport & MC är värt att ta del av!

  • Kolla när din nuvarande försäkring löper ut, om Du inte redan har Bilsport & MC-försäkring.
  • Om Du redan har en Bilsport & MC-försäkring med SMC-rabatt, vill vi att Du även meddelar dem Ditt medlemskap i VRS!
    Ju fler som är registrerade hos dem desto större möjligheter har vi att få bra villkor.

VRS "scrap-book"

Som internetklubb är det lätt att vi missar att spara alla artiklar om klubben som publiceras i landets tidningar.

För att samla vår historia har vi två stora svarta "scrap-books" som vi fyller med mycket olika material.
Men vi behöver din hjälp!

Ta fram din "lilla låda" med sparade artiklar, foton med mera
– kopiera dem och sänd dem till:
Ina Roth, Kolonigatan 27, 262 53 Ängelholm
– eller skicka digital kopia via e-post!

Hälsningar från arkivarien Ina #1317

Vulcan - Var kommer namnet från?

Varför Kawasaki har valt att kalla våra hojar för Vulcan har tidigare inte gått att få reda på. Enligt en artikel tidskriften "Clutch & Chrome Motorcycle Magazine" har Kawasaki emellertid gläntat lite på sina stängda arkivvalv. Läs hela artikeln - Kawasaki History - V Is For Vulcan And V-Twin.

Men namnet har ju en intressant koppling till en av gudarna i antikens romerska rike – Vulcanus – eldens och smideskonstens gud.

Han var son till Jupiter och Juno. Vulcanus hade också rollen som skyddsgud. Vulcanus var gift med gudinnan Venus. Han hade i Rom en urgammal helgedom, det så kallade "Volcanal", på sluttningen av den kapitolinska kullen, och till hans ära firades festen "Volcanalia" den 23 augusti, med circensiska spel under kejsartiden.

Han motsvaras av smidesguden Hefaistos i den grekiska mytologin.

Läs mer om Vulcanus på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia
Läs mer om Hefaistos på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia

Avtals- och Sammarbetspartners