Månadsarkiv

2021

Huvudnyhet
Rolf Hellfalk
240

"Norrsläpet" sålt till en glad medlem

   Hej. Styrelsen tänker sälja av ”Norrsläpet” för vi har ingen användning för det längre. Det är besiktigat men med några 2:or så därför kör vi en auktion på Skype lite snabbt så den nya ägaren få... read more..

Huvudnyhet
Webmaster VRS
102

Dagordning vid årsmöte för Vulcan Riders Sweden 2021-08-28

1 Årsmötet öppnas av ordförande Michael Moberg. 2 Val av ordförande för mötet. 3 Val av sekreterare för mötet. 4 Fastställande av dagordning. 5 Fråga om mötets behöriga utlysande. 6 Val av tv read more..

Huvudnyhet
Rolf Hellfalk
340

Huvudnyhet
Rolf Hellfalk
129

Meddelande från Valberedningen

Valberedningens förslag till styrelse för verksamhetsåret 2021-2022   Till president och ordförande för en period av 1 år:                   Omval av medlem 2855 Michael Moberg   Till ledamöter read more..

Huvudnyhet
Rolf Hellfalk
94

Kallelse till VRS Årsmöte 2021.

Alla medlemmar bjuds härmed in till årsmöte på Västerviks Resort i Västervik.  Mötet startar kl 09.00 på Lördagen 28/8 2021.   Hjärtligt välkomna Styrelsen read more..

Huvudnyhet
Rolf Hellfalk
135

Shopen på Riksträffen

Vi kommer att sälja det som finns under: Övriga kläder, Märken o Pins samt Prylar read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
98

DA förändring i Region Östergötland

Ann-Sofie & Thomas Gustavsson hoppar åter in som DA i Östergötland   MVH John Robertsson  RA Östergötland read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
74

DA förändring i Region Norrland

Hej! Jag vill hälsa vår nye DA i Umeå, Cebastian Eek, välkommen och presentation av honom finns under Region Norrland.  Samtidigt vill jag tacka Peter Jackson för den tid och det engagemang han ge read more..

Huvudnyhet
Rolf Hellfalk
100

Påminnelse till våra medlemmar

Vill påminna våra medlemmar om att förslag till kandidater till olika befattningar i föreningen skall vara valberedningen tillhanda senast den 29 juli.   Som vanligt sker val av pres./ordf. varje read more..

Huvudnyhet
Rolf Hellfalk
700

Missa inte stugbokningen till Riksträffen

Hej alla. Det börjar dra ihop sig till sista bokningsdagarna för stugorna på Riksträffen i Västervik. Vi har på oss till 26/7 att boka sen drar de tillbaka en del stugor. De kvarvarande stugorna gå read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
53

Nyheter
Rolf Hellfalk
70

DA förändring Region Syd

Hej, vi vill gärna tacka Göran Zander för tiden som DA i Syd när han nu väljer att lämna sitt uppdrag inom regionen.  Stort tack! Rolf, RA Syd read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
67

Hindseträffen 2021 - INSTÄLLD

På grund av Covid-19 måste vi tyvärr ställa in höstens träff. Det går nämligen inte att hyra anläggningen då all verksamhet är inställd. Vi hoppas istället på att vi ses 2022. Mvh/Prez Michael Mo read more..

Huvudnyhet
Rolf Hellfalk
319

Nyheter från AEC Presidents Meeting 2021

Hej alla Vulcaner. I går Lördag 19/6 så satt vi i 4h i VRA:s andra virtuella meeting på grund av denna Covid-19. Vi diskuterade som vanligt en massa som sker och skall ske inom VRA. Bland annat: read more..

Huvudnyhet
Rolf Hellfalk
142

UPPROP FRÅN VALBEREDNINGEN

Val till styrelse och revision ska som vanligt ske på årsmötet som i år ska ske I Västervik den 28 augusti. (om inte pandemin ställer till det så det måste flyttas eller förläggas på annan plats oc read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
263

Ny RA i Region Stockholm

Äntligen så har vi fått en ny RA till region Stockholm! Vi hälsar Eva M Persson hjärtligt välkommen som ny RA i region Stockholm. Vi hoppas med detta att det blir ett fint uppsving i regionen efter read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
84

DA förändring Region Syd

Hej, vi vill gärna tacka Kim Caspersen för tiden som DA i Syd när han nu väljer att lämna sitt uppdrag inom regionen.  Stort tack! Rolf, RA Syd read more.. read more..

Huvudnyhet
Rolf Hellfalk
184

Motioner till VRS årsmöte?

Hej, Vill du skicka in en eller flera motioner inför VRS årsmöte? Då skall du inte vänta, senast den 14/7 måste de vara VRS styrelse tillhanda. Du mejlar dina motioner till emailProtector.addCloa read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
708

Ängaträffen 2.0

Ängaträffen 2:0 Skåne, 6-8 Augusti. Hej på er alla glada Vulcaner. Visst har vi saknat alla underbara träffar som vi normalt matas med under ett normalt år, eller hur? 2020 blev en lyckad träff read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
139

DA - förändring i Region Syd

Hej, vi vill gärna tacka Lennie Björkman för tiden som DA i Syd när han nu väljer att lämna sitt uppdrag inom regionen.  Stort tack! Rolf, RA Syd read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
344

Kalender 2021 Region Göteborg

Håll utkik i forum och facebook för eventuella ändringar. Vissa datum fattas och kommer att uppdateras och så givetvis pandemilagen. Mvh Ulrich read more..

Huvudnyhet
Rolf Hellfalk
2387

Riksträffen 2021

Då är det dags att boka för Riksträffen 27-29/8  Följ länken nedan  https://yccsweden.se/anmalan-arsmote-2021/ Bokning av stugor sker på telefon från den 1 April kl 09:00 när receptionen öppnar.  read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
126

DA - förändring i Region Småland

Hej, vi vill gärna tacka Anders Öhr för all hjälp som DA genom åren när han nu väljer att lämna sitt uppdrag inom regionen. Framförallt för de fantastiska körningarna i regionen Kalmar/Öland, bortat read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
113

DA - förändring i Region Småland

Hej, vi vill gärna tacka Kalle Manfredsson för all hjälp som DA genom åren när han nu väljer att lämna sitt uppdrag inom regionen. Framförallt för de fantastiska körningarna i regionen Kalmar/Öland read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
514

Nyheter
Rolf Hellfalk
237

Ny Vice President VRA

Hello All Vulcan Riders I have an announcement following the voting process for Vice President we held over the weekend. There was a really good turnout of voters with 27 out of a 34 possible vote read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
160

Ny DA i Norberg/Fagersta, Region Västmanland

Hej, Då vill vi önska Mikael Bjälevik välkommen som ny DA i Region Västmanland.  Han kommer att jobba i distriktet Norberg/Fagersta. Hälsningar Tommy, RA Västmanland   read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
184

Ny DA i Region Göteborg

Hej, Då vill vi önska ytterligare en ny DA välkommen i Region Göteborg, denna gång är det Dennis Andersson som hoppar in. Skall bli kul att jobba ihop framöver. Hälsningar, Ulrich, RA Göteborg read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
860

Nyheter
Rolf Hellfalk
815

Raukträffen 2021 (Fullbokad)

Nu var det dags för den populära Rauk-träffen. Detta året gör vi ett nytt försök att äntligen träffas på södra Gotland, nämligen i den lilla socknen Eke (Ekegården).   Vi ser fram emot en härlig read more..

Resultat 1 - 30 av 32

Viktigt om Din mc-försäkring

Vårt avtal med Bilsport & MC är värt att ta del av!

  • Kolla när din nuvarande försäkring löper ut, om Du inte redan har Bilsport & MC-försäkring.
  • Om Du redan har en Bilsport & MC-försäkring med SMC-rabatt, vill vi att Du även meddelar dem Ditt medlemskap i VRS!
    Ju fler som är registrerade hos dem desto större möjligheter har vi att få bra villkor.

VRS "scrap-book"

Som internetklubb är det lätt att vi missar att spara alla artiklar om klubben som publiceras i landets tidningar.

För att samla vår historia har vi två stora svarta "scrap-books" som vi fyller med mycket olika material.
Men vi behöver din hjälp!

Ta fram din "lilla låda" med sparade artiklar, foton med mera
– kopiera dem och sänd dem till:
Ina Roth, Kolonigatan 27, 262 53 Ängelholm
– eller skicka digital kopia via e-post!

Hälsningar från arkivarien Ina #1317

Vulcan - Var kommer namnet från?

Varför Kawasaki har valt att kalla våra hojar för Vulcan har tidigare inte gått att få reda på. Enligt en artikel tidskriften "Clutch & Chrome Motorcycle Magazine" har Kawasaki emellertid gläntat lite på sina stängda arkivvalv. Läs hela artikeln - Kawasaki History - V Is For Vulcan And V-Twin.

Men namnet har ju en intressant koppling till en av gudarna i antikens romerska rike – Vulcanus – eldens och smideskonstens gud.

Han var son till Jupiter och Juno. Vulcanus hade också rollen som skyddsgud. Vulcanus var gift med gudinnan Venus. Han hade i Rom en urgammal helgedom, det så kallade "Volcanal", på sluttningen av den kapitolinska kullen, och till hans ära firades festen "Volcanalia" den 23 augusti, med circensiska spel under kejsartiden.

Han motsvaras av smidesguden Hefaistos i den grekiska mytologin.

Läs mer om Vulcanus på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia
Läs mer om Hefaistos på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia

Avtals- och Sammarbetspartners