Profilgruppen

Leif "Skipper" Olsson #2000

Leif Olsson heter jag. Är en gammal sjöbuse som pensionerat mig för att kunna riktigt njuta av livet. Gift med Gunn sedan 1965 och har en grabb, 2 barnbarn och 2 barnbarsbarn. Kommer ursprungligen från Helsingborg men bor numera i Trelleborg. I huset finns också efter många år med spanielhundar av märket Cavalier King Charles nu istället en tik – Candy som är en spansk vattenhund.

2003 köpte jag en 1600 Classic och blev medlem i VRS ungefär samtidigt. Trots mitt medlemsnummer i VRS, #2000, har jag inte bytt till en VN2000 utan har nu istället en 1700CT som rullat ca 10.000 mil.

Älskar att köra motorcykel och umgås med goda vänner i VRS och i den lokala klubben i Trelleborg, det för där jag fick namnet Skipper. Har nog med mitt tidigare jobb att göra. Tillbringar också en hel del tid i husbilen med fru och hund. Hoppas även fortsättningsvis kunna bidra med något positivt till VRS, hoppas vi ses på vägarna.

Skicka e-post till Leif

Susanne Hellfalk #9687

Jag är född 1960, uppvuxen i Malmö och Staffanstorp. Tog mc-kort 1982 och har haft bla en silvervinge och Yamaha XJ 600.

Döm om min förvåning när mannen önskade sig en motorcykel 2015. Jag tyckte det var tråkigt att sitta där bak så jag skaffade en egen och idag kör jag en VN900 Classic.

Till vardags arbetar jag som samordnare/undersköterska i hemvården. Jag har också varit egen företagare sen 1989 i olika branscher, taxi, textiltryckeri och kroppsbehandlingar.

Jag är utbildad massör, aromaterapeut och personlig livscoach.


Hälsningar, Susanne

Skicka e-post till Susanne

Rolf Hellfalk #9685

Hej!

Jag är född 1955 och uppvuxen i Malmö. Efter ett antal flyttar bor jag i Revingeby med min fru Susanne #9687.

Har bl.a. jobbat som brandman, egenföretagare, personlig assistent och nu jobbar jag som chaufför i Lunds kommun där jag kör särskolebarn till och från skolan samt mat till skolor.

Jag är utbildad i Kinesisk medicin, TuiNa Massage och Akupressur.

2015 frågade jag Susanne (som haft motorcykel tidigare i livet) om vi skulle köpa motorcykel, svaret var givetvis JA, något chockat.

Vi köpte första hojen, Kawasaki 1500 ´97 i augusti och med stöd av våra goda vänner Kenneth o Ulla Borg blev vi medlemmar i VRS. Planer föddes på att köra till Internationella i Italien. Kom snabbt fram till att vi behövde en större och nyare hoj så i december 2015 köpte jag en vn 1700 CT. Sen har det bara rullat på. 3000 mil har det blivit och nu uppgraderar jag till en 1700 CT ´16.

Jag har under 2017 lagt en del turer och fått mersmak på att göra mer. Uppskattat har det varit och med förslag och ideér från er medlemmar kan det bara bli bättre.

Du får gärna mejla mig om du har ideér.

Ser även fram emot samarbete med er andra DA´s där vi kan göra mycket tillsammans.

 

Skicka e-post till Rolf

 

 

Viktigt om Din mc-försäkring

Vårt avtal med Bilsport & MC är värt att ta del av!

  • Kolla när din nuvarande försäkring löper ut, om Du inte redan har Bilsport & MC-försäkring.
  • Om Du redan har en Bilsport & MC-försäkring med SMC-rabatt, vill vi att Du även meddelar dem Ditt medlemskap i VRS!
    Ju fler som är registrerade hos dem desto större möjligheter har vi att få bra villkor.

VRS "scrap-book"

Som internetklubb är det lätt att vi missar att spara alla artiklar om klubben som publiceras i landets tidningar.

För att samla vår historia har vi två stora svarta "scrap-books" som vi fyller med mycket olika material.
Men vi behöver din hjälp!

Ta fram din "lilla låda" med sparade artiklar, foton med mera
– kopiera dem och sänd dem till:
Ina Roth, Kolonigatan 27, 262 53 Ängelholm
– eller skicka digital kopia via e-post!

Hälsningar från arkivarien Ina #1317

Vulcan - Var kommer namnet från?

Varför Kawasaki har valt att kalla våra hojar för Vulcan har tidigare inte gått att få reda på. Enligt en artikel tidskriften "Clutch & Chrome Motorcycle Magazine" har Kawasaki emellertid gläntat lite på sina stängda arkivvalv. Läs hela artikeln - Kawasaki History - V Is For Vulcan And V-Twin.

Men namnet har ju en intressant koppling till en av gudarna i antikens romerska rike – Vulcanus – eldens och smideskonstens gud.

Han var son till Jupiter och Juno. Vulcanus hade också rollen som skyddsgud. Vulcanus var gift med gudinnan Venus. Han hade i Rom en urgammal helgedom, det så kallade "Volcanal", på sluttningen av den kapitolinska kullen, och till hans ära firades festen "Volcanalia" den 23 augusti, med circensiska spel under kejsartiden.

Han motsvaras av smidesguden Hefaistos i den grekiska mytologin.

Läs mer om Vulcanus på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia
Läs mer om Hefaistos på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia

Avtals- och Sammarbetspartners