Revisorer

Hej!

Skall kanske börja med att förklara vem jag är i korta ordalag: Är en kille av årgång -53, en väldigt bra årgång, sambo och 2 pågar, en på 29 och en på 17 år. Mina dagar fördriver jag på Telia, där jag jobbar som projektledare.

Började mitt hojåkande 1972 med en, skäms lite, Yamaha 250, denna hoj var jag nöjd med i säkert en månad. Insåg efter två månader att jag skulle ha något annat, så det blev en Triumph som tjänade mig väl.

Sedan blev det ett längre uppehåll innan jag i början på 2000-talet insåg att jag hade viljan och möjligheten att börja om mitt hojåkande.

Blev nog lite av en slump VN 15 årsmodell -95. I samband med detta kom jag i kontakt med Vulcan Riders och konstaterade att jag trivdes i sällskapet så på den vägen är det. Det har blivit en hel del träffar både stora och små under åren.

I dagsläget kör jag en VN 2000 som jag trivs alldeles utmärkt med. Är tacksam för Kawasakis beslut att inte ta in denna modell till Sverige, på det viset slipper man alla funderingar på hojbyte.

Misstänker att ni är trötta på att läsa om mig, så jag avslutar här ;-)

Rune

Skicka e-post till – Rune

Dennis Andersson #10865

Jag satt på Öresundståget på väg mot Skåne i juni 2019 och undrade vad jag hade gett mig in på. Jag hade ju inga vänner med mc och ingen egen erfarenhet tidigare annat än att jag tog mc-körkort när jag var arton år, men nu skulle det ändå bli av? Körkortet hade ju legat i plånboken i över trettiofem år så det var ju mer än dags! Hur skulle detta gå? Jag hade ju aldrig ens varit i närheten av att ens sitta på en motorcykel sedan jag klev av mopeden i tonåren. En Kawasaki 1600! Hur tänkte jag egentligen? En vän på jobbet hade gett mig råd inför valet av mc, "allt under 1500 kubik är att betrakta som startmotor, du kommer att ångra dig om du köper mindre än så". Nåväl, provkörningen gick bra och det var en underbar känsla att köra hemåt Göteborg på min 1600 Classic. Sedan dess är jag medlem i Vulcan Riders och det är alltid lika roligt att träffa alla med dessa fina motorcyklar och komma ut och köra tillsammans. Jag ser fram emot många fina turer!

Mvh Dennis

Skicka e-post till – Dennis

Maria Knast #10821

Maria Knast heter jag och kör en 1600 classic -04, innan dess en 1500 classic -97. Jag och min man Daniel bor i Simrishamn där jag är född och uppvuxen. På min fritid så pluggar jag just nu men försöker hitta stunder för återhämtning, då funkar en tur på hojen. Gillar att baka, laga mat och titta på sport eller serier.

Väl mött på vägarna.

Skicka e-post till – Maria

Viktigt om Din mc-försäkring

Vårt avtal med Bilsport & MC är värt att ta del av!

  • Kolla när din nuvarande försäkring löper ut, om Du inte redan har Bilsport & MC-försäkring.
  • Om Du redan har en Bilsport & MC-försäkring med SMC-rabatt, vill vi att Du även meddelar dem Ditt medlemskap i VRS!
    Ju fler som är registrerade hos dem desto större möjligheter har vi att få bra villkor.

VRS "scrap-book"

Som internetklubb är det lätt att vi missar att spara alla artiklar om klubben som publiceras i landets tidningar.

För att samla vår historia har vi två stora svarta "scrap-books" som vi fyller med mycket olika material.
Men vi behöver din hjälp!

Ta fram din "lilla låda" med sparade artiklar, foton med mera
– kopiera dem och sänd dem till:
Ina Roth, Kolonigatan 27, 262 53 Ängelholm
– eller skicka digital kopia via e-post!

Hälsningar från arkivarien Ina #1317

Vulcan - Var kommer namnet från?

Varför Kawasaki har valt att kalla våra hojar för Vulcan har tidigare inte gått att få reda på. Enligt en artikel tidskriften "Clutch & Chrome Motorcycle Magazine" har Kawasaki emellertid gläntat lite på sina stängda arkivvalv. Läs hela artikeln - Kawasaki History - V Is For Vulcan And V-Twin.

Men namnet har ju en intressant koppling till en av gudarna i antikens romerska rike – Vulcanus – eldens och smideskonstens gud.

Han var son till Jupiter och Juno. Vulcanus hade också rollen som skyddsgud. Vulcanus var gift med gudinnan Venus. Han hade i Rom en urgammal helgedom, det så kallade "Volcanal", på sluttningen av den kapitolinska kullen, och till hans ära firades festen "Volcanalia" den 23 augusti, med circensiska spel under kejsartiden.

Han motsvaras av smidesguden Hefaistos i den grekiska mytologin.

Läs mer om Vulcanus på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia
Läs mer om Hefaistos på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia

Avtals- och Sammarbetspartners