Revisorer

Hej!

Skall kanske börja med att förklara vem jag är i korta ordalag: Är en kille av årgång -53, en väldigt bra årgång, sambo och 2 pågar, en på 29 och en på 17 år. Mina dagar fördriver jag på Telia, där jag jobbar som projektledare.

Började mitt hojåkande 1972 med en, skäms lite, Yamaha 250, denna hoj var jag nöjd med i säkert en månad. Insåg efter två månader att jag skulle ha något annat, så det blev en Triumph som tjänade mig väl.

Sedan blev det ett längre uppehåll innan jag i början på 2000-talet insåg att jag hade viljan och möjligheten att börja om mitt hojåkande.

Blev nog lite av en slump VN 15 årsmodell -95. I samband med detta kom jag i kontakt med Vulcan Riders och konstaterade att jag trivdes i sällskapet så på den vägen är det. Det har blivit en hel del träffar både stora och små under åren.

I dagsläget kör jag en VN 2000 som jag trivs alldeles utmärkt med. Är tacksam för Kawasakis beslut att inte ta in denna modell till Sverige, på det viset slipper man alla funderingar på hojbyte.

Misstänker att ni är trötta på att läsa om mig, så jag avslutar här ;-)

Rune

Skicka e-post till – Rune

Ulf Palmér #8401

Hej,

Jag är född 1960, bor i Blentarp och har två hojar. Den ena är en VN1600 Classic Tourer, den andra är en VN1500 Classic.

När jag inte kör hoj så arbetar jag på Skanska med arbetsmiljö och säkerhet.

Ha det bra, vi ses där ute.

/Uffe

Skicka e-post till Ulf Palmér

Tapio ”Sulan” Sulasalmi #10964

Hej!

Jag landade här i Svea rike i slutet på 60-talet när livet i östra grannlandet var kärvt. Nu efter mer än sex decennier har jag hunnit med arbetslivet (om man nu kan kalla officersyrket för arbete), familj där alla tre barnen är utflugna samt två barnbarn (inte är min förtjänst). 

Som tonåring hade jag några hoj-planscher på väggarna men det blev inte mer en än moped.

Min första motorcykel köptes i augusti 2019! Jag kände ett behov av att hitta ett intresse som tog bort det tråkiga i mitt liv. Min fru bor inte hemma längre då hon drabbats av kognitiv funktionsnedsättning (demens). 

Sitter i en villa i Eksjö och i garaget får det plats fn tre hojar. Inträdesbiljetten till VRS var min VN900 Classic -06. 

Jag är engagerad i föreningslivet, god man/förvaltare för en handfull personer som behöver hjälp samt gillar att försöka hålla kroppen i trim. 

Mvh Sulan

Skicka e-post till – Tapio

Viktigt om Din mc-försäkring

Vårt avtal med Bilsport & MC är värt att ta del av!

  • Kolla när din nuvarande försäkring löper ut, om Du inte redan har Bilsport & MC-försäkring.
  • Om Du redan har en Bilsport & MC-försäkring med SMC-rabatt, vill vi att Du även meddelar dem Ditt medlemskap i VRS!
    Ju fler som är registrerade hos dem desto större möjligheter har vi att få bra villkor.

VRS "scrap-book"

Som internetklubb är det lätt att vi missar att spara alla artiklar om klubben som publiceras i landets tidningar.

För att samla vår historia har vi två stora svarta "scrap-books" som vi fyller med mycket olika material.
Men vi behöver din hjälp!

Ta fram din "lilla låda" med sparade artiklar, foton med mera
– kopiera dem och sänd dem till:
Ina Roth, Kolonigatan 27, 262 53 Ängelholm
– eller skicka digital kopia via e-post!

Hälsningar från arkivarien Ina #1317

Vulcan - Var kommer namnet från?

Varför Kawasaki har valt att kalla våra hojar för Vulcan har tidigare inte gått att få reda på. Enligt en artikel tidskriften "Clutch & Chrome Motorcycle Magazine" har Kawasaki emellertid gläntat lite på sina stängda arkivvalv. Läs hela artikeln - Kawasaki History - V Is For Vulcan And V-Twin.

Men namnet har ju en intressant koppling till en av gudarna i antikens romerska rike – Vulcanus – eldens och smideskonstens gud.

Han var son till Jupiter och Juno. Vulcanus hade också rollen som skyddsgud. Vulcanus var gift med gudinnan Venus. Han hade i Rom en urgammal helgedom, det så kallade "Volcanal", på sluttningen av den kapitolinska kullen, och till hans ära firades festen "Volcanalia" den 23 augusti, med circensiska spel under kejsartiden.

Han motsvaras av smidesguden Hefaistos i den grekiska mytologin.

Läs mer om Vulcanus på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia
Läs mer om Hefaistos på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia

Avtals- och Sammarbetspartners