Valberedningen

Leif "Skipper" Olsson #2000

Leif Olsson heter jag. Är en gammal sjöbuse som pensionerat mig för att kunna riktigt njuta av livet. Gift med Gunn sedan 1965 och har en grabb, 2 barnbarn och 2 barnbarsbarn. Kommer ursprungligen från Helsingborg men bor numera i Trelleborg. I huset finns också efter många år med spanielhundar av märket Cavalier King Charles nu istället en tik – Candy som är en spansk vattenhund.

2003 köpte jag en 1600 Classic och blev medlem i VRS ungefär samtidigt. Trots mitt medlemsnummer i VRS, #2000, har jag inte bytt till en VN2000 utan har nu istället en 1700CT som rullat ca 10.000 mil.

Älskar att köra motorcykel och umgås med goda vänner i VRS och i den lokala klubben i Trelleborg, det för där jag fick namnet Skipper. Har nog med mitt tidigare jobb att göra. Tillbringar också en hel del tid i husbilen med fru och hund. Hoppas även fortsättningsvis kunna bidra med något positivt till VRS, hoppas vi ses på vägarna.

Skicka e-post till Leif

Pia Åström #7090

Hej på er!

Mitt namn är Pia och jag är av den utomordentliga årgången -66. Bosatt i lägenhet mycket nära centrala Sundsvall. Arbetar där sedan 2010 på ett som jag brukar säga Statligt verk.

Har välsignats med tre underbara barn, två flickor och en son födda -86 -91 och -99 Frida, Lina och Andre. Och sen är jag även mormor till en liten tös som heter Alice född -14 och en liten kille född -16 som heter Elton :)

På min fritid umgås jag mycket och gärna med mina barn och med vänner, hittar gärna på spontana tokerier, tränar, reser gärna, och tillbringar tid i min stuga så fort jag har möjlighet. Vintertid är det mest utförsåkning som gäller.

Men sen är det min älskade hoj Prins Eugen, en VN 1700 Classic som får all min tid. Det är det käraste jag har (näst efter barnen ska jag kanske tillägga). Finns nog inget som är så underbart som att vara ute med hojen, packa och ge sig iväg på olika träffar och möta alla go'a vänner. Det är vad jag lever för under sommaren och hojsäsongen. Men har gärna ett aktivt hojliv året runt, umgås med Vulcankompisar både före, under och efter säsongen. Det är väl bara underbart eller hur :)

Som RA Norrland hoppas jag på ett gott och härligt samarbete. Och att vi Vulcaner i Norrland kan med varandras draghjälp få fler Vulcanägare att hitta till oss, och bli medlemmar i detta goa gäng
- Norrland är ett stort område, så vi har mycket plats för fler :D

Inget är omöjligt och utan er DA i Norrland och övriga medlemmar så blir det ju ingenting alls. :)

Frågor o funderingar eller roliga ideer om precis allt, tveka inte att höra av dig till mig!

Så nu petar vi in en växel... åsså kör vi! :-)

* An eagle flies because he can... A biker rides because she must ;) *

 

Skicka e-post till Pia

Claes-Göran "Classe" Franzén #1302

Jag bor i Åkersberga dit jag flyttat eftersom jag ledsnat på att veckopendla till jobbet i Stockholm.

Var annars RA i Östergötland med basen i Ödeshög i många år. Är till vardags IT-chef och har flickvän och två vuxna barn sedan tidigare.

Återfallsknutte - naturligtvis :-)

Vid sidan av att vara valberedare kör jag en VN 2000 och ibland en VN 1500 Classic Tourer - gärna mycket och långt :-)

Vi ses!

Skicka e-post till Classe

Viktigt om Din mc-försäkring

Vårt avtal med Bilsport & MC är värt att ta del av!

  • Kolla när din nuvarande försäkring löper ut, om Du inte redan har Bilsport & MC-försäkring.
  • Om Du redan har en Bilsport & MC-försäkring med SMC-rabatt, vill vi att Du även meddelar dem Ditt medlemskap i VRS!
    Ju fler som är registrerade hos dem desto större möjligheter har vi att få bra villkor.

VRS "scrap-book"

Som internetklubb är det lätt att vi missar att spara alla artiklar om klubben som publiceras i landets tidningar.

För att samla vår historia har vi två stora svarta "scrap-books" som vi fyller med mycket olika material.
Men vi behöver din hjälp!

Ta fram din "lilla låda" med sparade artiklar, foton med mera
– kopiera dem och sänd dem till:
Ina Roth, Kolonigatan 27, 262 53 Ängelholm
– eller skicka digital kopia via e-post!

Hälsningar från arkivarien Ina #1317

Vulcan - Var kommer namnet från?

Varför Kawasaki har valt att kalla våra hojar för Vulcan har tidigare inte gått att få reda på. Enligt en artikel tidskriften "Clutch & Chrome Motorcycle Magazine" har Kawasaki emellertid gläntat lite på sina stängda arkivvalv. Läs hela artikeln - Kawasaki History - V Is For Vulcan And V-Twin.

Men namnet har ju en intressant koppling till en av gudarna i antikens romerska rike – Vulcanus – eldens och smideskonstens gud.

Han var son till Jupiter och Juno. Vulcanus hade också rollen som skyddsgud. Vulcanus var gift med gudinnan Venus. Han hade i Rom en urgammal helgedom, det så kallade "Volcanal", på sluttningen av den kapitolinska kullen, och till hans ära firades festen "Volcanalia" den 23 augusti, med circensiska spel under kejsartiden.

Han motsvaras av smidesguden Hefaistos i den grekiska mytologin.

Läs mer om Vulcanus på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia
Läs mer om Hefaistos på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia

Avtals- och Sammarbetspartners