Region Småland

Regionen omfattar i huvudsak: Jönköpings län - Kronobergs län - Kalmar län inklusive Öland

Regionens måtto - Vi är en region med många körningar och aktiva medlemmar.


Dennis Kristensen #10397

Hej på er,

Är en ursprungligen dansk kille född 85, men som bott utanför Vetlanda sedan 89. Bor tillsammans med min sambo My och min son.

Jobbar som Elektriker sedan snart 15 år tillbaka. Något jag trivs bra med. Har alltid haft många järn i elden, men just nu så går mycket av tiden till löpning, lite golf och hojen.

Har kört MC sedan jag var 16 och har provat allt från sporttouringcyklar till glidare. Har kört en hel del hoj, både i Sverige och neråt Europa. Köpte min första Vulcan-hoj, en Mean Streak 1600 i slutet av säsongen 2017 och fick efter ca 7 minuter ett meddelande från Tomas Samuelsson (Vår tidigare eminente Teknikanvariga) att hade jag en Vulcan, så fanns det bara en sak att göra, Vulcan Riders ;) Sambon tyckte väl inte direkt att mean streakens passagerarsadel var en dröm & vi köpte därför en VN1600 CT, så nu åker hon med så ofta hon hinner.

Har sedan jag gick med kört en del både med Värnamo och Kalmar/Öland. Men hoppas att som DA kunna locka ännu flera till föreningen. Så att vi kan bli lite fler aktiva här i regionen.

Hoppas vi ses snart där ute på vägarna :)

Mvh

Dennis

Skicka e-post till Dennis

Anders Öhr #9903

Anders Öhr heter jag, född 1972 och uppväxt i Jämtland i en liten by nära Åre.

Jag har mina rötter i Småland och det kändes därför naturligt att flytta ner till Öland när det var läge att utbilda sig. Efter examen i arkeologi arbetade jag som arkeolog i flera år, innan det var dax att göra annat. Jag bor med fru tre barn, hund, katter och ett gäng höns på en gammal gård på östra Öland. När jag inte jobbar åker jag gärna ut själv, eller tillsammans med familjen, på picnic till någon bortglömd fornlämning. Eller spelar trummor...

När jag var ute och prövade olika hojar för några år sedan, fastnade jag direkt för min Vulcan Classic 800 -01. Lika roligt var det att hitta VRS gänget i Kalmar/Öland och hänga med ut på åk.

Att nu få vara med och leda gänget här nere, tillsammans med Kalle, känns fantastiskt roligt. Vi har mycket kunskap och många goda ideér i gruppen. Jag vill att vi kör mycket i vårt vackra hörn av landet, att vi hjälps åt och får kontinuitet på körningarna. Jag tänker även jobba för att vi ska nå fler, tala om att vi finns och att vi har riktigt skoj.

Vi ses!

Skicka e-post till Anders

Kalle Manfredsson #6521

Hej på er!

Dom flesta vet väl redan vad jag är för en filur. Har nu blivit tillfrågad att axla funktionärs skapet igen för sydöstra delen av Småland och det ser jag fram emot med glädje.

Ser även fram emot att få träffa, lära känna så många som möjligt av er medlemmar. samt ett bra och nära samarbete med mina funktionärskollegor.

Alla är välkomna att komma med tips,trix och idéer / Kalle

Skicka e-post till Kalle

Robin Malmqvist #10652

Hej alla glada!

Jag är en nybliven mc-åkare men glöd och nyfikenhet!

Jag är född 91. Springer med näsan först i min fars fotspår. Växte upp och blev lastbilschaufför med stort intresse för allt som brummar.

Dom som va med på Tånga hed har nog lite koll på vem jag är. Kom dit glad på min Suzuki intruder och skulle tälta med min far. Det blev en dyr helg för jag åkte där ifrån med en 1500 CT -98 (Stefan Adlers gamla cykel). Det blev en riktig snackis på träffen!

På fritiden så är det min sambo och våran Cheva 57a som gäller, o nu trycker vi in motorcykel-åkandet där med vilket är helt underbart!

Gillar utmaningar och träffa nya människor, tveka inte på att höra av er om det är något.

Passerar ni Jönköping så har jag kaffe.

Kör snyggt mina vänner!

Skicka e-post till Robin

Viktigt om Din mc-försäkring

Vårt avtal med Bilsport & MC är värt att ta del av!

  • Kolla när din nuvarande försäkring löper ut, om Du inte redan har Bilsport & MC-försäkring.
  • Om Du redan har en Bilsport & MC-försäkring med SMC-rabatt, vill vi att Du även meddelar dem Ditt medlemskap i VRS!
    Ju fler som är registrerade hos dem desto större möjligheter har vi att få bra villkor.

VRS "scrap-book"

Som internetklubb är det lätt att vi missar att spara alla artiklar om klubben som publiceras i landets tidningar.

För att samla vår historia har vi två stora svarta "scrap-books" som vi fyller med mycket olika material.
Men vi behöver din hjälp!

Ta fram din "lilla låda" med sparade artiklar, foton med mera
– kopiera dem och sänd dem till:
Ina Roth, Kolonigatan 27, 262 53 Ängelholm
– eller skicka digital kopia via e-post!

Hälsningar från arkivarien Ina #1317

Vulcan - Var kommer namnet från?

Varför Kawasaki har valt att kalla våra hojar för Vulcan har tidigare inte gått att få reda på. Enligt en artikel tidskriften "Clutch & Chrome Motorcycle Magazine" har Kawasaki emellertid gläntat lite på sina stängda arkivvalv. Läs hela artikeln - Kawasaki History - V Is For Vulcan And V-Twin.

Men namnet har ju en intressant koppling till en av gudarna i antikens romerska rike – Vulcanus – eldens och smideskonstens gud.

Han var son till Jupiter och Juno. Vulcanus hade också rollen som skyddsgud. Vulcanus var gift med gudinnan Venus. Han hade i Rom en urgammal helgedom, det så kallade "Volcanal", på sluttningen av den kapitolinska kullen, och till hans ära firades festen "Volcanalia" den 23 augusti, med circensiska spel under kejsartiden.

Han motsvaras av smidesguden Hefaistos i den grekiska mytologin.

Läs mer om Vulcanus på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia
Läs mer om Hefaistos på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia

Avtals- och Sammarbetspartners