Region Syd

Region Syd kallar vi regionen i södra Sverige, som omfattar landskapen Skåne och Blekinge samt södra delen av Halland och så nallar vi lite av södra Småland.

Vi är inte så formalistiska att vi strikt följer landskapsgränserna. Vi ser mer till praktiska förutsättningar, som orter, körvägar och bostadsort för den regionansvarige.


Anders Nordh #2672

RA Syd, Informationsansvarig

Jag är en 67:a som bor tillsammans med min fru Klara (VRS #7049) i Bara, ca 10km öster om Malmö.

Motorcyklar och V8-bilar har varit en hobby under många år, redan från tidig ungdom och sedan 2004 har jag kört Kawasaki Vulcan.

Det började med en 2004 VN1600 Classic, sedan blev det en VN2000 Classic 2008, 2015 köpte jag en VN1700 Voyager men efter ett motorproblem bytte jag den mot en 2016 VN1700 Voyager.

Min förhoppning är att vi tillsammans skall ses på våra gemensamma körningar, lokala träffar och att ni hör av er med egna idéer och önskemål.

Det är ju vi tillsammans som avgör hur bra vår förening kan bli och alla idéer är välkomna.

Våra planerade körningar läggs ut på Träffkalendern, Forumet och på föreningens Facebook-sida.

Vi ses på vägarna och som sagt, mejla gärna om ni har något ni vill ta upp med föreningen lokalt.

Skicka e-post till Anders

Lennie Björkman #10195

Jag är född -57 uppvuxen i Helsingborg/Höganäs och bor nu i Grevie strax utanför Båstad med min fru Gisela #10310 som också har motorcykel intresse. Vi har 3 vuxna barn.

Jag har hållit på med travhästar större delen av mitt liv och haft en del gårdar i Nordvästra Skåne. Vi sålde sista gården och hästarna 2010 och då blev det tid till att köra mc.

Har haft mc av olika märken till mars 2017 då jag köpte min första Kawasaki en 1700 Voyager. Blev då också medlem i Vulcan Riders, så jag är ganska ny medlem, men jag har ganska stor erfarenhet av föreningsliv inom idrotten samt att jag jobbat med människor med olika problem i över 30 år.

Jag tycker om utmaningar och DA i Nordvästra Skåne är en sådan.
Hoppas att både gamla och nya vulcaner hjälper mig att driva Vulcan Riders framåt i denna region.
Kom gärna med förslag på körningar samt andra idéer och tankar, som jag tacksamt tar emot på min mail.

Skicka e-post till Lennie

Rolf Hellfalk #9685

Hej!

Jag är född 1955 och uppvuxen i Malmö. Efter ett antal flyttar bor jag i Revingeby med min fru Susanne #9687.

Har bl.a. jobbat som brandman, egenföretagare, personlig assistent och nu jobbar jag som chaufför i Lunds kommun där jag kör särskolebarn till och från skolan samt mat till skolor.

Jag är utbildad i Kinesisk medicin, TuiNa Massage och Akupressur.

2015 frågade jag Susanne (som haft motorcykel tidigare i livet) om vi skulle köpa motorcykel, svaret var givetvis JA, något chockat.

Vi köpte första hojen, Kawasaki 1500 ´97 i augusti och med stöd av våra goda vänner Kenneth o Ulla Borg blev vi medlemmar i VRS. Planer föddes på att köra till Internationella i Italien. Kom snabbt fram till att vi behövde en större och nyare hoj så i december 2015 köpte jag en vn 1700 CT. Sen har det bara rullat på. 3000 mil har det blivit och nu uppgraderar jag till en 1700 CT ´16.

Jag har under 2017 lagt en del turer och fått mersmak på att göra mer. Uppskattat har det varit och med förslag och ideér från er medlemmar kan det bara bli bättre.

Du får gärna mejla mig om du har ideér.

Ser även fram emot samarbete med er andra DA´s där vi kan göra mycket tillsammans.

 

Skicka e-post till Rolf

 

 

Harry Lindegren #10007

Hej.

Jag har jobbat som yrkeschaufför och säljare i alla tänkbara områden under hela min verksamma karriär. Både min fru och jag har även varit engagerade i föreningsliv under många år.

Jag tog mitt mc-kort -99 men sålde sista hojen 2003. Mitt genuina motorintresse gör ju att man dammsuger populära säljsidor regelbundet. När jag sensommaren 2016 hittade en fin VN1500 så inhandlades den utan fruns vetskap…. När jag lastade av den hemma så fick jag bara en snabb kommentar från frun –”Och var är MIN hoj!?!?!? Sagt o gjort, det vara helt enkelt bara att handla en VN800 till henne (som fö. Inte ens hade körkort). 2 dagar senare så övningskörde vi till Hojrock över dagen. Där såg vi ljuset!!.. Nu är och förblir vi Vulcans 4 ever!

Nu 2 år senare kör jag VN2000, frugan en VN1600 och min stora son en VN1500 CT (o han som BARA skulle följa med pappa o campa på Tånga med sin tjej, men kommer man med fel hoj så är det ju bara att byta)

Hoppas verkligen att vi har en underbar säsong med mycket hojåkande framför oss.

Tveka inte att ringa eller maila om ni har trevliga ideer!

Ride good, ride 4 ever!

 

Skicka e-post till Harry

Kim Caspersen #10421

Jag är född i Ystad 1972 och uppvuxen i Rydsgård (Mellan Ystad och Malmö).

1996 flyttade jag till Malmö, hade inget körkort men bestämde mig -99 att köpa en Ford Mustang, jag har alltid gillat bilar och mc med mycket buller. Så det blev körkort 2 månader senare och några mil senare och året hade blivit 2003, köpte jag en Volvo v40 2,0 T helt ny, den skulle rulla många mil, orginal, kanske nya fälgar, kanske ett nytt avgassystem, jaså man kan chippa dom med 🤔 Det blev en dyr historia. Jag gick med i en bilklubb som hette Nordiska X40 Klubben, för oss som körde volvo s/v40, var träffansvarig i syd under ett år.

Har jobbat inom industrin i hela mitt liv i många olika roller, har även jobbat som brandman. Jag har 3 barn, minsta är född 2016-11. Jag tog mitt mc kort sent, tog det just 2016, första hojen blev en Kawasaki GPZ900R, men där bestämde sig en musfamilj att flytta in i elsystemet. Så maj 2017 köpte jag min Kawasaki Mean streak -03 som jag trivs väldigt bra med.

Jag bor idag i Sjöbo i en liten stuga ute i skogen och trivs bra här.

Fick frågan om att bli DA, inte så mycket jag behövde tänka på, ser mycket fram emot att ta nästa steg in i VRS familjen.

Ses på vägarna och på våra fina träffar ☺️

Kimsan #10421

Skicka e-post till Kim

Viktigt om Din mc-försäkring

Vårt avtal med Bilsport & MC är värt att ta del av!

  • Kolla när din nuvarande försäkring löper ut, om Du inte redan har Bilsport & MC-försäkring.
  • Om Du redan har en Bilsport & MC-försäkring med SMC-rabatt, vill vi att Du även meddelar dem Ditt medlemskap i VRS!
    Ju fler som är registrerade hos dem desto större möjligheter har vi att få bra villkor.

VRS "scrap-book"

Som internetklubb är det lätt att vi missar att spara alla artiklar om klubben som publiceras i landets tidningar.

För att samla vår historia har vi två stora svarta "scrap-books" som vi fyller med mycket olika material.
Men vi behöver din hjälp!

Ta fram din "lilla låda" med sparade artiklar, foton med mera
– kopiera dem och sänd dem till:
Ina Roth, Kolonigatan 27, 262 53 Ängelholm
– eller skicka digital kopia via e-post!

Hälsningar från arkivarien Ina #1317

Vulcan - Var kommer namnet från?

Varför Kawasaki har valt att kalla våra hojar för Vulcan har tidigare inte gått att få reda på. Enligt en artikel tidskriften "Clutch & Chrome Motorcycle Magazine" har Kawasaki emellertid gläntat lite på sina stängda arkivvalv. Läs hela artikeln - Kawasaki History - V Is For Vulcan And V-Twin.

Men namnet har ju en intressant koppling till en av gudarna i antikens romerska rike – Vulcanus – eldens och smideskonstens gud.

Han var son till Jupiter och Juno. Vulcanus hade också rollen som skyddsgud. Vulcanus var gift med gudinnan Venus. Han hade i Rom en urgammal helgedom, det så kallade "Volcanal", på sluttningen av den kapitolinska kullen, och till hans ära firades festen "Volcanalia" den 23 augusti, med circensiska spel under kejsartiden.

Han motsvaras av smidesguden Hefaistos i den grekiska mytologin.

Läs mer om Vulcanus på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia
Läs mer om Hefaistos på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia

Avtals- och Sammarbetspartners